Voor iedere pass is berekend wat de waarschijnlijkheid is dat deze succesvol wordt. Dit is gedaan door een aantal bepalende factoren mee te nemen binnen een Artificial Intellegence model dat gebaseerd is op tracking data. Hierin zijn bijvoorbeeld meegenomen: de lengte, snelheid en richting van de pass, maar ook hoeveel druk er zowel op de passende speler als op de ontvanger staat. Dit model geeft de druk op zowel passer als ontvanger weer in procenten.

Druk op de passer en ontvanger.

Deze meting van druk zetten wordt aangevuld met een metric gebaseerd op de zone op het veld. Inmotio berekend een score door een raster over het veld te leggen waarin ieder vakje dichter bij de goal een hogere waarde vertegenwoordigt. Wanneer de passer en ontvanger dichter bij de goal staan, neemt de moeilijkheid van de pass toe en dus hoe hoger deze score is.
 

Afstand tot de goal - zone principe 

De combinatie van onder andere de beschreven metrics geeft een waarde die de pass kwaliteit kwalificeert.

  1.  Andrienko, G., Andrienko, N., Budziak, G., Dykes, J., Fuchs, G., von Landesberger, T. &Weber, H. Visual analysis of pressure in football. Data Min. Knowl. Discov. 31, 1793–1839 (2017).
  2. Goes, Kempe, Lemmink, 2019. Predicting match outcome in professional Dutch football using tactical performance metrics computed from position tracking data. 
  3. Link, D., Lang, S. & Seidenschwarz, P. Real time quantification of dangerousity in football using spatiotemporal tracking data. PLoS One 11, e0168768 (2016).

If you have any questions or suggestions, please send us your feedback.

Use the chat icon on the right to directly get in touch with us.

Did this answer your question?